Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

11/2/2012 Ένα απόγευμα στα λειβάδεια!

Αφού λοιπόν είχαμε δώσει ραντεβού στις 4 το απόγευμα Σαββάτου όλη σχεδόν η ομάδα μαζεύτηκε στο Σύλλογο Λειβαδιωτών Θεσσαλονικής "Γεωργάκης Ολύμπιος". Η συνάντηση ξεκίνησε αφού κάποιοι ήπιαμε ένα καφέ για να είμαστε δραστήριοι και έτοιμοι (νομίζω η παραγγελία ενός Balder " ένα Nes (χλιαρό όχι καμμένο το νερό) με μιαμιση κουταλιά καφέ-μιάμιση ζάχαρη περιποιημένο" σε 50άρη παλαιάς κοπης καφετζή θα μείνει ως ατάκα..
Στο δια ταύτα μετά από ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης που απέδειξε τις αδυναμίες της ανθρώπινης μας φύσης, σχηματίσαμε με το μυαλό μας μια φανταστική χώρα, κράμα της προεπαναστατικής Γαλλίας και μιας ζοφερής μελλοντικής Ελλάδας και διαπιστώσαμε ότι τα χαρακτηριστικά της δυστοπικής εκείνης εποχής έχουν αρκετές ομοιότητες με τη σημερινή μας κατάσταση. Ανελευθερία λόγου,αβεβαιότητα,μετανάστευση , ακραίες αντιδράσεις, ΦΟΒΟΣ, προεπαναστατικό κλίμα.. Όλα αυτά απεικονίστηκαν με παραστατικό τρόπο μέσα από αυτοσχεδιασμούς που παρουσιάσαμε χωρισμέμοι σε μικρές ομάδες: μία παρέα που διαφωνεί για την κατάσταση γύρω τους και διαλύεται από την αστυνομία, ένας επαναστατικός πυρήνας που ρισκάρει τη ζωή του για να αφυπνίσει τους ανθρώπους, μια άλλη παρέα που αποφασίζει να διαλυθεί για να "βολευτεί" συνθέτουν την εικόνα των νέων της εποχής εκείνης. Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά αναλύσαμε αυτά που είδαμε και συζητήσαμε πώς δένουν με την προεπαναστατική Γαλλία, ενώ προσπαθήσαμε να δούμε σε βάθος κάποιους χαρακτήρες του έργου και το ρόλο που θα διαδραματίσουν.
Στα αξιοσημείωτα του απογεύματος αυτού, η παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Λειβαδιωτών, ο οποίος, καθηγητής πανεπιστημίου γαρ, εξέφρασε ενδιαφέρουσες απόψεις και συνέβαλλε στη συζήτηση με ουσιαστικές παρατηρήσεις....(¿!)
Αυτά και να είστε όλοι καλά και να αναμείνετε περαιτέρω ενημέρωση μας!

Η acting team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου